A stresszkezelés az új ösztönzés


„Annál, hogy képzed az embereidet és elvadásszák tőled, csak egy rosszabb dolog történhet. Nem képzed őket és nálad maradnak.” ~Zig Ziglar

Ma egy olyan világban élünk, ahol nagy a verseny a TEHETSÉGES MUNKAVÁLLALÓK kegyeinek megszerzéséért.
HR-konferenciákon, fejlesztő célú rendezvényeken gyakran hangzik el, hogy: a megtartás az új toborzás!

Folyamatosan egymásra licitálnak a munkáltatók: csocsóasztal, gyümölcsnap, laktóz/glutén érzékenyeknek külön étkezési lehetőség, fitneszterem, babzsák, flexibilis munkaidő, kutyabarát munkahely, munkahelyi alkotó-folyamatokat segítő ergonomikus irodatér.
Valóban, ezek mindegyike egyre vonzóbb a munkavállalóknak. De…!

Lassabban megmutatkozó, ugyanakkor kifizetődőbb megoldás, s az előbbieknél nagyobb elégedettséggel párosulhat, ha mentálisan fejlesztjük az embereket.

Iparági felmérésekből az derül ki, hogy hazánkban az éves bérköltség mindössze 2%-át fordítják az üzleti vállalkozások, fejlesztő célú tréningre. Ez nem túl sok.

Napunk jelentős részét munkahelyünkön töltjük - életünk során ez megközelítőleg 80-90 000 órát jelent. Sem nekünk, sem a vállalatnak nem mindegy, hogy milyen minőségben és milyen egészségben tesszük ezt.

Egyre fontosabb, hogy a lelki fittségnek is figyelmet szenteljünk.

A LELKI FITTSÉG hiánya felelős a kiégésért, a motiválatlanságért és a stressztűrő képesség hanyatlásáért.

A munkahelyi hiányzások 50%-a mögött a STRESSZ áll. Egyes kutatások szerint, ha valakinek a lelki fittsége csökken vagy STRESSZES MUNKAKÖRNYEZETBEN kell dolgoznia, akkor az akár 20%-os teljesítményromláshoz is vezethet: az ilyen ember 2x többet hiányzik!


► Mi lehet a stressz ellenszere?

A mindennapi gyakorlás...

Mentális erőfejlesztés önerővel vagy külső szakértő által vezetett folyamatban, amelynek segítségével képessé válsz a kihívások rugalmas kezelésére, valamint tudatosan olyan környezet megteremtésére, amiben a kihívások-képességek egyensúlyát éled meg és erőforrásaid által minimalizálod a stresszt.

Minden nap tartsd a fókuszt önmagad fejlesztésén, fordíts magadra minőségi időt, szűrd meg az információt, amit befogadsz, meditálj és alakítsd a legjobb életed! ❤️


Egy kis extra nyugalom-bonbon, meditációra hangoló, csodás tájakkal, a természet hangjaival. ►

Kattints ide és relaxálj.


Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.