Vajon megrettennél?


Vajon MEGRETTENNÉL, ha a tükörben nem az arcodat, hanem a személyiségedet látnád? Sokszor azt hisszük, hogy a változás ólomnehéz, az első lépéseket megtenni sziklakemény, kitartónak lenni pedig elképzelhetetlen. Azt hisszük, ha nem hozunk meg döntéseket és nem változtatunk, a járt út könnyebb lesz. És mi történik akkor, ha a járt út nehéz vagy még nehezebb lesz? Honnan tudod mi van a híd túloldalán, ha nem mész át rajta?

Leggyakrabban 4 rossz szokás tart fogságban, amitől úgy érezheted, hogy egyhelyben toporogsz.

1. Negatív érzések elnyomása

Elnyomod a negatív érzéseidet, csalódottságodat, indulataidat, mert úgy érzed, így elkerülheted a konfliktusokat vagy úgy gondolod, hogy úgysem fogadná el a másik fél.
Itt az idő kimutatni és megfelelően kikommunikálni az érzéseidet!


2. Egészségtelen táplálkozás, nulla sport

Úgy érzed eltávolodtál az egészséges életmódtól vagy talán sosem művelted. Nehezedre esik a sportolást elkezdeni, ehelyett inkább kibontasz egy csipszet és iszol rá egy kólát.
Ha kiegyensúlyozottan táplálkozol, megfelelő mennyiségű tápanyagot, vitaminokat, tiszta vizet fogyasztasz és rendszeresen sportolsz, egy kis csipsz nem árt. Viszont ha nem ez jellemző rád, most van itt a változás ideje!


3. Negatív gondolatok körforgása

A negatív gondolatokat úgy engeded be a látóteredbe nap mint nap, hogy azon kapod magad, körforgásként foglalkoztatnak a negatív témák, vagy általában hasonló negatív gondolatok kúsznak eléd, amelyek újra és újra negatív érzéseket keltenek benned. Tanulj meg fókuszálni és irányítani a gondolataidat a pozitív impulzusokra!


4. Energiagazdálkodás hiánya

Úgy érzed nehéz uralni az idődet, gyakran azt veszed észre, hogy a körülményeket okolod, amikor nem a tervek szerint alakul egy napod. Haragszol a közösségi felületekre, mert túl sok idődet elveszi, mégis rajta lógsz. Gyakran indokolatlanul fáradt vagy, úgy érzed szaladsz az idő után és sosem éred utol magad. Tanuld meg a számodra leghatékonyabb energiagazdálkodást!

Leginkább azok a gondolatok és tettek szabotálják a jóllétünket, amelyekről ki tudjuk jelenteni: "ezeket szoktam csinálni".
A mindennapi szokásainkban rejlik a kulcs, az összes negatív mintánkban megbújik a megoldás, csak legtöbbször egy külső értő-figyelő szem tudja meglátni és megmutatni az utat, ami kivezet a saját labirintusodból.


Ha valahol elveszett a motivációd és nagyon nehéz a változás, fontold meg és válaszolj az alábbi kérdésekre:

► Úgy érzed, hogy nehéz kommunikálni a negatív érzéseidről, a problémáidról, a csalódottságodról: Ha nem kommunikálsz róluk, akkor könnyű?

► Úgy érzed, hogy nehezen irányítod a figyelmed a pozitív impulzusokra: Negatív gondolatok körforgásában élni könnyű?

► Úgy érzed, hogy nehéz uralni az idődet és gyakran elúszol a feladatokkal: Stresszesnek és fáradtnak lenni könnyű?

Ez csak néhány markáns példa arról, hogy az életben gyakran előfordul, a könnyebb út csak könnyebbnek tűnik, de utólag kiderül, mi lehetett volna a helyes választás.


Nem kell megvárnod, hogy utólag derüljön ki! Van választásod, Te alakítod az életed!

Te döntesz, hogy melyik utat választod: azt, ami szíved szerint helyes vagy a kényelmeset. A mentális egészségünk megőrzése érdekében tudatosságra van szükség. Ha az életedben olyan elakadást tapasztalsz, amellyel nem boldogulsz, fordulj külső szakértőhöz, aki minőségi figyelemmel és célzott útmutatásokkal támogat céljaid elérésében.


A megoldás: fejleszd a mentális erődet!

A jó hír az, hogy a mentálisan erős emberek közössége nem egy zárt klub, hanem be lehet kerülni közéjük. A mentális erő nem varázslat, hanem hatékony gyakorlatok alkalmazásának eredménye. Például coaching típusú fejlesztő folyamat segítségével gyorsabban elérhető.


Milyen jó tulajdonságaidat, erősségeidet szeretnéd fejleszteni?

► Írj egy listát arról, hogy milyen erősségeidet szeretnéd fejleszteni. Azt is írd le, hogy milyen erősségekkel rendelkeznél még legszívesebben, amelyek most úgy érzed nincsenek meg benned.


Adj magadnak lehetőséget és mondd ki: "Szeretném fejleszteni az erősségeimet és ma elkezdem!"


Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.