Mértékletes fogyasztás, mértéktelen szeretet


"Olyan dolgokat veszünk, amire nincs szükségünk, abból a pénzből, ami nem a miénk, hogy lenyűgözzünk embereket, akiket még csak nem is szeretünk." - gondolat a Harcosok klubja című filmből. Mi lenne, ha az ismerős szólamot erre cserélnénk: Mértékletes fogyasztás, mértéktelen szeretet!
Hiszen az emberek NEM attól lesznek boldogok, ha megveszik, amire vágynak.

Mind több ember a hasznosságot úgy számszerűsíti, hogy mennyivel olcsóbban jut hozzá valamihez, amire vágyik. Akciósan megvesz valamit 10.500 forintért, amiért 15.000-et is adna. A hasznosság elvileg 4.500 forint.

Elvileg!

Reklámokból, tv-műsorokból, és különböző emberek elbeszéléséből hangzik el folyamatosan, hogyan kellene élni, mit kellene megvenni, hogyan kellene kinézni, mit kellene enni vagy miben kellene hinni.

Ez vezérli a fogyasztásunkat!

A megvásárolt termékek viszont gyakran a szekrény mélyén végzik, felemésztjük magunkat a folytonos pénz és tárgyak utáni sóvárgásban. A vásárlással történő örömszerzés állandó elégedetlenséget hordoz magában.
Nem igaz, hogy a boldogságot meg lehetne vásárolni. Az általunk vágyott javak fogyasztása nem fog minket hosszú távon boldoggá tenni.

A végeredmény: megfelelési kényszer, stressz, szorongás, bűntudat.

Miért? Az instant boldogság illúziójáért. Csak rajtunk múlik, hogy megmaradunk-e a sekélyes álvalóságban, vagy a tárgyak gyűjtése helyett, önmagunkban teszünk rendet és mélyebbre ásunk. Ugye, Te nem fogsz beleesni a vásárlás csapdájába?
Ha az energiáidat inkább arra fordítod, hogy abból a pénzből, amiket teljesen szükségtelen dolgokra költesz, önmagadba invesztálsz és felemelő élményeket választasz, akkor sokkal elégedettebbnek érezheted magad.

Fogyassz kevesebbet, élj többet!

A boldog, kiegyensúlyozott ember mértékletesen vásárol és mértékletesen fogyaszt.

Ha a fogyasztásban az arany középútra törekszel, a fókuszodat pedig a szeretet gyakorlásán tartod, figyeld meg, hogyan változik a közérzeted napról-napra. ❤️

Az érzelmi intelligencia kreatív fejlesztése új dimenziókat nyithat a boldogságra való képességünkben és segít a kiapadhatatlan fogyasztási vágy helyett, értékes erényekkel megtölteni az elégedettség perselyét.


►P.S.: Ha megvásárolnád a huszadik pár cipődet, harmincadik pólódat, negyvenedik bögrédet, amit egyszer használnál, utána pedig valamelyik szekrény legfelső polcán végezné, tedd fel magadnak a kérdést:

Valóban szükségem van arra az árucikkre, vagy van bennem valami űr, amit a termékekkel szeretnék betölteni?


Adj magadnak lehetőséget és mondd ki: "Szeretném fejleszteni az erősségeimet és ma elkezdem!"


Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.